Vi Health ontvangt investering voor de gezondheid van vrouwen

by admin
vi health

In Nederland zijn er alleen al meer dan 1,8 miljoen werkende vrouwen in de overgang. Bij ruim driekwart van deze vrouwen leidt de overgang tot zowel psychische als lichamelijke klachten, wat jaarlijks resulteert in aanzienlijke medische en economische schade. Met de recent verworven investering richt Vi Health zich op de ontwikkeling van een platform om werkende vrouwen van 40 jaar en ouder meer controle te geven over hun gezondheid. Dit platform maakt gebruik van verzamelde data en de persoonlijke situatie van de vrouw, waarbij het op basis van AI kennis en tools aanreikt om effectief met de overgang om te gaan. Daarnaast biedt het directe hulp van medische experts van de Vereniging van Overgangsconsulenten (VVOC). Vi Health plaatst preventie, educatie, en het gebruik van technologie en data centraal in haar benadering.

Beleid ten opzichte van overgang

Uit onderzoek van het CNV blijkt dat slechts 2% van de werkgevers beleid heeft met betrekking tot de overgang. De overgang wordt vaak beschouwd als een privékwestie of ‘vrouwenaangelegenheid’, en wordt zelden openlijk besproken. Op de werkvloer wordt er nauwelijks rekening mee gehouden, wat heeft geleid tot een gebrek aan bewustzijn over de fysieke en emotionele veranderingen die vrouwen ervaren tijdens deze natuurlijke levensfase.

Vi Health streeft ernaar vrouwen te ondersteunen om de juiste zorg te verkrijgen, met als doel de impact op hun leven en carrière te verminderen. Het platform biedt vrouwen de mogelijkheid om grip te krijgen op zowel fysieke als emotionele klachten.

Taboe

Meer dan 1 op de 3 werknemers geeft aan dat er nog steeds een taboe heerst rond het bespreken van de overgang. Een vergelijkbaar percentage voelt zich beschaamd om hun klachten te bespreken. Met de lancering van het platform draagt Vi Health bij aan het doorbreken van het taboe rond de overgang op de werkvloer.

Oprichter en CEO

Marleen ten Damme, oprichter en CEO van Vi, licht de missie toe: “Er wordt nog te weinig gedaan op het gebied van vrouwengezondheid. Het is pijnlijk te constateren dat de overgang door de meeste werkgevers wordt genegeerd, terwijl de impact enorm is. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het inspelen op de overgang een kans voor bijna elke organisatie. Persoonlijk raakt het mij als vrouw dat vrouwen in deze langdurige fase nauwelijks hulp krijgen. Met de ontvangen investering streven we ernaar hier verandering in te brengen.”

Investeerder NN Group

NN Group is de investeerder achter Vi Health. Het doel van NN Group is om nieuwe bedrijfsmodellen te creëren die onafhankelijk zijn maar een aanvulling vormen op bestaande producten, met name op het gebied van levensverzekeringen en pensioenen.

NN Group neemt een minderheidsbelang als investeerder in Vi Health. Jeroen Meijers, hoofd van NN Ventures, benadrukt: “Er is te weinig geïnvesteerd in de gezondheid van vrouwen, wat niet alleen directe gevolgen heeft voor vrouwen zelf, maar ook voor de bedrijven waar zij werken. NN erkent het belang van dit maatschappelijke vraagstuk en ziet de investering in Vi als een passende oplossing.”

Meer informatie over Vi is te vinden op www.vihealth.nl.

Bekijk ook de volgende persberichten