Tesla populairste merk van 2023 onder elektrische leaserijders

by admin
electrische leaserijders

Tesla heeft zich in 2023 opgewerkt tot het meest favoriete merk onder zowel zakelijke als particuliere elektrische leaserijders, volgens gegevens van Athlon Car Lease Nederland BV. Het Amerikaanse automerk bekleedt nu de eerste positie, een opmerkelijke stijging ten opzichte van het voorgaande jaar waarin het zich nog onderaan de top-5 bevond. De groei is indrukwekkend, met bijna een drievoudige toename in bestellingen onder zakelijke leasers en bijna een verdubbeling onder particuliere leasers ten opzichte van 2022.

Zakelijke leaserijders

In het segment van zakelijke leaserijders heeft Tesla Volvo van de troon gestoten, terwijl onder particuliere leasers Mercedes-Benz zijn koppositie moest afstaan. Volgens Willemijne de Wit, marketing- en salesdirecteur bij Athlon Nederland, zijn er nog steeds zorgen en terughoudendheid met betrekking tot elektrisch rijden, maar de technologische vooruitgang, met name in batterijtechnologie, heeft zich de afgelopen jaren duidelijk bewezen.

Tesla domineert niet alleen de lijst van populairste merken, maar zijn modellen, met name de Tesla Model Y en Model 3, zijn de meest geleasete voertuigen, zowel zakelijk als privé. De Wit voorspelt echter aanzienlijke concurrentie in 2024 van merken zoals Polestar en BYD.

Voor het komende jaar verwacht Athlon dat particuliere leaserijders steeds meer toegang zullen hebben tot tweedehands elektrische voertuigen, zoals de Tesla Model 3, Hyundai Kona en Kia Niro uit 2019, wat de drempel voor kennismaking met elektrisch rijden verlaagt.

Kia behoudt zijn populariteit onder niet-elektrische leaserijders en blijft het meest geliefde merk, zowel zakelijk als privé. Opvallend is dat Toyota uit de zakelijke lijst is verdwenen en Renault op de tweede plaats is binnengekomen. Voor niet-elektrische modellen van Kia zijn de Kia Ceed Sportswagon en de Kia Picanto favoriet onder zakelijke respectievelijk particuliere leaserijders.

Tot slot benadrukt Athlon als marktleider in Nederland haar inzet voor innovatieve, duurzame, flexibele en kostenefficiënte mobiliteitsoplossingen, met als doel zorgeloze en duurzame mobiliteit voor haar klanten en medewerkers. Athlon, actief in 20 landen in Europa, maakt deel uit van Mercedes-Benz Mobility AG. Voor meer informatie kun je terecht op www.athlon.com/nl.

Bekijk ook de volgende persberichten