Luscii ondersteunt ziekenhuis op weg naar een Smart Hospital

by admin
smart hospital

Op weg naar een smart hospital. Essen University Hospital heeft gekozen voor het toonaangevende digitale gezondheidsplatform, Luscii, voor de toekomstige monitoring op afstand van patiënten met luchtwegaandoeningen. Deze samenwerking, geleid door de Kliniek Infectieziekten onder leiding van Prof. Dr. med. Oliver Witzke, is een integraal onderdeel van de “Smart Hospital”-strategie van Essen University Hospital. Het beoogde doel van het pilotproject is het verlengen van de zorg thuis, met als gevolg een verhoogde patiënttevredenheid.

In een haalbaarheidsanalyse zal het medisch personeel van de kliniek nu patiënten met pneumonie die deelnemen aan het pilotproject op afstand monitoren met behulp van Luscii-software als medisch hulpmiddel (SaMD). Essen University Hospital zal gedurende twaalf maanden deze zorginnovatie wetenschappelijk evalueren. Als de evaluatie succesvol is, wordt het gebruik van deze technologie ook overwogen voor andere aandoeningen.

Smart hospital

Het digitale verlengstuk van de zorg heeft tot doel een snellere terugkeer naar de vertrouwde thuisomgeving mogelijk te maken. Dit zou ook moeten leiden tot een afname van bezoeken aan de klinische polikliniek en onnodige bezoeken aan de spoedeisende hulp.

Deelnemende patiënten ontvangen binnen het pilotproject de Luscii-app, waarmee zij gestructureerd gegevens invoeren over hun behandelingstraject voor longontstekingen. De gegevens omvatten symptomen, vitale parameters en specifieke vragenlijsten. Het medisch personeel bewaakt de patiënten met behulp van de clinical engine van Luscii, waardoor zij gerichte ondersteuning kunnen bieden en effectief kunnen communiceren.

Voor Essen University Hospital markeert deze samenwerking een belangrijke stap in de implementatie van digitalisering als onderdeel van het ziekenhuis van de toekomst. Prof. Dr. med. Jochen A. Werner, Medisch Directeur en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Essen University Hospital, benadrukt de ideale ondersteuning die Luscii biedt. Prof. Dr. med. Oliver Witzke voegt toe: “Longontstekingen blijven een aanzienlijk gezondheidsprobleem. Het op afstand monitoren biedt een veelbelovende mogelijkheid om de zorg voor patiënten te optimaliseren.”

Voor Luscii vertegenwoordigt deze samenwerking een mijlpaal op de weg naar de Duitse markt. “Luscii heeft zich al meer dan een decennium bewezen in de dagelijkse zorg voor clinici en patiënten. We zijn ervan overtuigd dat we de aanzienlijke voordelen van Luscii nu ook in Duitsland kunnen demonstreren,” aldus Prof. Dr. Daan Dohmen, oprichter van Luscii en deskundige op het gebied van digitale transformatie in de gezondheidszorg.

Over Luscii

Luscii Healthtech B.V., gevestigd in Nederland, is een vooraanstaande aanbieder van telemonitoring en digitaal ondersteunde zorg op afstand in Europa. Met 15 jaar ervaring in de digitalisering van de gezondheidszorg biedt het Luscii-platform momenteel 150 behandeltrajecten voor diverse ziekten en zorgscenario’s. Deze programma’s, specifiek aangepast of vanaf nul ontwikkeld voor het beoogde gebruik, maken medische monitoring van patiënten thuis mogelijk. Luscii wordt met succes toegepast in bijna alle ziekenhuizen in Nederland en is ook partner van de Britse NHS. Tot op heden zijn er meer dan 25 miljoen registraties via het platform gedaan.

Bekijk ook de volgende persberichten