Kunst aan het Hof – Kunstbeurs van het Noorden

by admin
kunstbeurs van het noorden

Kunst aan het Hof, de gewaardeerde kunstbeurs van het Noorden, staat weer voor de deur en zal dit voorjaar plaatsvinden op het Hof van Saksen. De derde editie van deze boetiek kunstbeurs opent haar deuren van woensdag 20 tot en met zondag 24 maart. Een groot deel van de exposanten bestaat uit deelnemers van PAN. In de sfeervolle omgeving van de Havezate van Hof van Saksen kunnen bezoekers genieten van een gevarieerde tentoonstelling met kunst, antiek, juwelen en design.

Kunstbeurs van het Noorden

Kunstliefhebbers en verzamelaars kijken reikhalzend uit naar deze derde editie, geïnspireerd door het succes van vorig jaar. Opvallend waren de uitstekende verkopen, waaronder unieke art-deco-stukken die nu deel uitmaken van de collectie van het Drents Museum. Duizenden kunstliefhebbers en verzamelaars uit het hele land vonden vorig jaar hun weg naar Nooitgedacht. Grietinus Harms, oprichter van Collectie Harms Rolde, kijkt met enthousiasme uit naar deze derde editie: “Dat bijna alle oorspronkelijke deelnemers opnieuw meedoen, beschouw ik als een succes op zich.” Dit jaar verwelkomen we ook enkele nieuwe deelnemers, waaronder Galerie Fontana en Barometer & Klokken Specialist Gude & Meis, beiden gevestigd in Amsterdam.

De authentieke Havezate, het hoofdgebouw van Hof van Saksen, biedt wederom een schitterende locatie voor de intieme verkooptentoonstelling met voornamelijk PAN-deelnemers. Ongeveer 20 exposanten krijgen de gelegenheid om hun collecties te presenteren in een lichte, gastvrije omgeving. Onder hen bevindt zich Galerie Fontana uit Amsterdam, die het werk Floresta #10 uit de serie “Making Nature” van conceptueel fotograaf Ruud van Empel meebrengt.

De ervaren zilverexpert Jacob J. Roosjen neemt een bijzondere zilveren melkkan uit 1752 mee, vervaardigd door Alger Mensma, actief als zilversmid sinds 1710. Vanuit het noorden presenteert galerie Hein Klaver een prachtig impressionistisch ‘gezicht op Hattem met koeien in de wei’ van Jan Voerman senior, gedateerd 1885, passend bij Kunst aan het Hof. Stone Gallery uit Baarn toont een spectaculaire schijf van een meteoriet met ingebedde edelstenen (Peridot), die maar liefst 4,5 miljard jaar oud is en afkomstig is uit de ruimte. De Barometer- en klokkenspecialist Gude & Meis presenteert een kleine bakbarometer uit de Louis XVI-periode. Collectie Harms Rolde laat enkele marktverse stukken zien van Henk Helmantel.

Rondom de Havezate zijn prachtige tuinen aangelegd door tuinarchitect Piet Oudolf, bekend van prestigieuze projecten zoals op de High Line in New York en rondom Museum Voorlinden. Op het park zijn diverse sculpturen te bewonderen, waaronder het monumentale beeld ‘Trials of Gavin’ van de Amerikaanse kunstenaar Jason Myers (*1972). Dit indrukwekkende kunstwerk heeft eerder veel aandacht getrokken op verschillende Lowlands Festivals in Nederland en het centraal station in Zwolle.

Vlakbij Hof van Saksen in Nooitgedacht zijn er diverse lunch- en dinermogelijkheden te vinden. Ook ligt het Drents Museum in Assen, partner van Kunst aan het Hof, op korte afstand (slechts 15 minuten rijden). Hier is momenteel een bijzondere tentoonstelling van Antonio Lopez, een meester in Spaans realisme. Bovendien bevindt het Groninger Museum zich op slechts een half uur rijden. Een bezoek aan het Drents Museum is uitstekend te combineren met een bezoek aan Kunst aan het Hof.

De voorlopige lijst van exposanten van Kunst aan het Hof omvat onder andere Gude & Meis Antieke Klokken, Kunsthandel Richard ter Borg, Douwes Fine Art, HA-Juweliers, Collectie Harms Rolde, Hein A.M. Klaver Kunsthandel, Heutink Ikonen, Remco van Leeuwen Antiquair, Galerie Lieve Hemel, Jacob J. Roosjen Specialist Europees Zilver, Galerie Fontana, Inter-Antiquariaat Mefferdt en De Jonge, Stone Gallery en Antes Art.

De kunstbeurs Kunst aan het Hof vindt plaats van woensdag 20 maart tot en met zondag 24 maart 2024, dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur op Hof van Saksen, Borgerderstraat 12, 9449 PA Nooitgedacht (nabij Assen/Groningen). Er is ruime parkeergelegenheid ter plaatse (P1, P4 en parkeerplaats dag gasten).

Voor diegenen die met het openbaar vervoer reizen, is bus 24 vanaf Station Assen richting Stadskanaal beschikbaar, met een halte bij Veldweg in Nooitgedacht.

Entreekaarten met korting zijn verkrijgbaar via https://kunstaanhethof.nl/. De organisatie van deze beurs is in handen van Johan & Edith Rissik van InterEvent. Volg #KunstaanhetHof ook op Facebook en Instagram.

Bekijk ook de volgende persberichten