Dinosaurussen Jaarbeurs blijven langer

by admin
dinosaurussen jaarbeurs

Met meer dan 30.000 bezoekers tijdens de kerstvakantie is de huidige opstelling van World of Dinos in de Jaarbeurs een groot succes, aldus beursmanager Suzanne Huisman. De educatieve tentoonstelling, die vooral populair is bij jonge dinoliefhebbers, voegt vanwege de overweldigende belangstelling een extra weekend toe. “Op zaterdag 27 en zondag 28 januari zijn we extra geopend om aan de vraag naar kaarten te voldoen,” legt ze uit. “Daarna zal World of Dinos definitief worden afgebouwd.”

Dinosaurussen Jaarbeurs

In de afgelopen jaren is World of Dinos uitgegroeid tot een begrip, met name onder jonge dinosaurusexcursanten. De tentoonstelling, die plezier en educatie combineert, beslaat ruim 10.000 vierkante meter. “Tijdens de kerstvakantie waren onze dinosaurussen te bewonderen in de Jaarbeurs,” vervolgt Huisman. “Opnieuw bleek dat dit thema enorm tot de verbeelding spreekt. Tienduizenden kinderen en hun ouders hebben de weg naar World of Dinos weten te vinden. Vanwege de aanhoudend grote vraag naar kaarten is nu een extra weekend aan het evenement toegevoegd. Zaterdag 27 en zondag 28 januari vormen de allerlaatste mogelijkheid om onze dinosaurussen in Utrecht te bewonderen.” Huisman is trots op het succes. “We blijven continu vernieuwen. Aan de tentoonstelling worden voortdurend nieuwe, deels interactieve, elementen toegevoegd, waardoor een bezoek steeds weer een ware ontdekkingsreis is. Dat is een groot deel van de kracht van de tentoonstelling. Bovendien zijn onze modellen levensecht, en we investeren voortdurend in nieuwe dinoreplica’s.”

World of Dino’s

De World of Dinos-tentoonstelling is niet nieuw op de markt; deze werd in 2018 gecreëerd en heeft sindsdien in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Den Bosch gestaan, met meerdere edities in Utrecht. “Het voelt echt als thuiskomen hier,” zegt Huisman. “Zelfs de eerste editie van World of Dinos vond plaats in de Jaarbeurs.” De expo is een van de grootste dinosaurustentoonstellingen in Europa, en een team van dertig technici is nodig om de expo op te bouwen en af te breken. “Dit omvat ook het plaatsen van decors, licht en geluid,” verduidelijkt Huisman. “Beleving is essentieel voor onze bezoekers. We doen er alles aan om het publiek onder te dompelen in lang vervlogen tijden, toen dinosaurussen de aarde bevolkten.” Tot en met 28 januari kunnen geïnteresseerden zelf deze ervaring opdoen in de Jaarbeurs. Tickets zijn verkrijgbaar via www.worldofdinos.nl.

Bekijk ook de volgende persberichten