Carice van Houten en Sieger Sloot komen met Podcast over de Klimaatcrisis

by admin
podcast klimaatcrisis

In hun nieuwe podcast over de klimaatcrisis “Eerste Hulp Bij Uitsterven” geven Carice van Houten en Sieger Sloot, in samenwerking met Cordaid en De Stroom, een spoedcursus over hoe individuen kunnen bijdragen aan de strijd tegen de klimaatcrisis. In plaats van zich te richten op beperkingen, verwelkomen de hosts bekende gasten in hun studio en vragen ze advies aan verschillende experts.

Deze samenwerking tussen mediabedrijf De Stroom en ontwikkelingsorganisatie Cordaid benadrukt de huidige immense impact van klimaatverandering. Simone van Hamond van Cordaid benadrukt: “De gevolgen van klimaatverandering zijn nu al enorm. Steeds vaker voorkomende droogtes en overstromingen bedreigen de basisbehoeften van mensen: toegang tot schoon water en voldoende voedsel. Deze podcast heeft tot doel de kloof te overbruggen naar de zwaarst getroffenen en bewustwording te creëren over de klimaatcrisis buiten de grenzen van Nederland.”

Elke aflevering van “Eerste Hulp Bij Uitsterven” verwelkomt een Bezorgde Nederlander, met deelname van onder andere Bridget Maasland, Henry van Loon en Maxim Hartman aan de spoedcursus. Wekelijkse masterclasses door experts bieden praktische tips over hoe je de planeet en je hoofd koel kunt houden, met inzichten van een klimaatpsycholoog direct beschikbaar.

De zes cursusonderdelen informeren luisteraars over de huidige klimaatsituatie, werpen licht op kapotte systemen en begeleiden hen bij hoe ze kunnen bijdragen. De klok tikt en collectieve actie is mogelijk. Hoewel de spoedcursus misschien niet de voorkeurskeuze is, is het een noodzakelijke stap.

“Eerste Hulp Bij Uitsterven” is nu beschikbaar op alle podcastplatforms.

Over de Presentatoren

Carice van Houten, bekroond met vijf Gouden Kalveren als actrice en internationaal bekend van Game of Thrones, verlegde vorig jaar haar focus naar de klimaatcrisis. Lid worden van de Extinction Rebellion-beweging, ze pleit dagelijks voor rechtvaardig klimaatbeleid en een gezonde planeet. De nieuwe podcastserie sluit perfect aan bij haar ambities.

Sieger Sloot, bekend van zijn rollen in verschillende Nederlandse series, heeft zijn activisme uitgebreid om zich in te zetten voor een beter klimaat. Of het nu in de media is, op de snelweg, of zelfs in de rechtszaal, Sieger streeft naar een eerlijkere wereld met minder uitstoot door grote vervuilers. Met deze spoedcursus hoopt hij zoveel mogelijk luisteraars wakker te schudden en hen bewust te maken van het klimaat. Uiteindelijk ben je niet alleen!

Over Cordaid

Cordaid richt zich als ontwikkelingsorganisatie met haar programma’s op de meest kwetsbare gebieden ter wereld, getroffen door armoede, conflict en klimaatverandering. Cordaid biedt hier noodhulp én structurele hulp zoals gezondheidszorg en onderwijs waardoor deze mensen zelf verandering in hun situatie kunnen brengen. Cordaid zet zich in voor een menswaardig bestaan voor iedereen.

Over De Stroom

De Stroom is als mediabedrijf actief over de volle breedte. Het bedrijf maakt succesvolle podcastseries zoals “Carice & Halina,” “De Podcast Psycholoog,” en “Rookworst.” Daarnaast produceert De Stroom series als “Bedstay” en het tv-programma “Op De Matrix,” dat in december elke werkdag te zien was op NPO3.

Bekijk ook de volgende persberichten