Aandacht voor Duurzaam Textiel op de Handwerkbeurs

by admin
handwerkbeurs

Voor de 20e keer vindt de Handwerkbeurs in Houten plaats voor liefhebbers van textiel. Van donderdag 11 januari tot en met zondag 14 januari kunnen bezoekers terecht in de Expo te Houten, ditmaal vanwege de sluiting van de IJsselhallen in Zwolle.

De Handwerkbeurs biedt handwerkliefhebbers de gelegenheid om materialen aan te schaffen voor diverse textiele hobby’s, waaronder breien, borduren, haken, quilten, zelfmaakmode, en meer. Naast het bewonderen van de laatste trends, kunnen bezoekers kennismaken met opkomende trends zoals vrij borduren en punch needle.

Duurzaamheid speelt al geruime tijd een prominente rol in de wereld van hobby en zelfmaakmode. Consumenten tonen een groeiende interesse in de herkomst en duurzame productiewijze van materialen zoals wol en katoen. Voor het eerst staat duurzaamheid centraal op de Handwerkbeurs. In het Groene Straatje bevinden zich tien winkels die volledig duurzaam werken en exclusief duurzaam geproduceerde materialen aanbieden. Bezoekers hebben niet alleen de mogelijkheid om duurzame wol, katoen en stoffen aan te schaffen, maar kunnen ook informatie verkrijgen over duurzaam handwerken. Als onderdeel van recycling is er een ruilhoek waar bezoekers ongebruikte, doch goed verkerende handwerkartikelen kunnen inleveren en ruilen voor items die door anderen zijn ingebracht.

De Handwerkbeurs fungeert als ontmoetingsplek voor handwerkend Nederland en gepassioneerde handwerkliefhebbers. Naast boek- en patroonlanceringen zijn er Meet & Greets met bekende figuren uit de brei-, haak- en borduurwereld. Daarnaast kunnen bezoekers samen breien of elkaar ontmoeten in de Handwerk-Lounge of een van de horecagelegenheden.

Bekende auteurs, bloggers, vloggers en influencers uit de D.I.Y. en handwerkgemeenschap zijn aanwezig in de Meet & Greet-stand en diverse stands. Onder andere populaire ontwerpers zoals Dendennis, Mr. Knitbear, Mr. Cey en The Guy with The Hook zijn beschikbaar om te ontmoeten en hun boeken te signeren. Andere auteurs, waaronder Amilishly, Anja Toonen, Wilma Westenberg, Tante Setje en Leijns Creative Greenhouse, zijn eveneens te vinden op de beurs.

Exposanten uit zowel binnen- als buitenland presenteren de nieuwste materialen, waarbij vrijwel elke textiele hobby vertegenwoordigd is. De zelfmaakmodebranche is goed vertegenwoordigd met diverse naaimachinemerken die de nieuwste naai-, borduur- en lockmachines demonstreren.

De Handwerkbeurs is geopend van donderdag 11 januari tot en met zondag 14 januari 2024, van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). Meer informatie is beschikbaar op de website www.handwerkbeurs.nl.

Bekijk ook de volgende persberichten